Domácí čisticí prostředky jsou nejen ekologické, ale také nejúčinnější. Jednoduchým způsobem osvěží vaše kuchyňské ubrousky. Budou čistší než kdy předtím a my je budeme v kuchyni rádi používat.
Čisté a dezinfikované kuchyňské utěrky
Kuchyňské utěrky používáme každý den. Používáme je k utírání nádobí, pracovních desek a dalších předmětů. Proto je dobré se ujistit, že jsou důkladně vyčištěné. Kuchyňské utěrky by měly být čisté, hygienické a voňavé. To je něco, co by měla mít každá kuchyně.
Kuchyňské utěrky je třeba dezinfikovat. Obvykle je pereme v pračce. Je však třeba poznamenat, že byste neměli čekat, až budou špinavé, než je vyperete. I zdánlivě čistá tkanina může být plná bakterií, roztočů a plísní.
Jak by se měly prát kuchyňské utěrky?
Kuchyňské utěrky by se měly prát jednou týdně. Pokud je však používáte často, vyplatí se je strčit do pračky i jednou za tři dny. Perte je při teplotě 90 stupňů, protože jen tak se účinně odstraní nečistoty a různé mikroorganismy. Ty mohou být bohužel zdraví škodlivé.
Stojí za zmínku, že praní kuchyňských utěrek při nižších teplotách neodstraní bakterie, které se ve vlhkém materiálu množí. Pravidelné praní je nezbytné a zajišťuje nejen čistotu, ale také prodlužuje životnost kuchyňských utěrek. Díky tomu budou v naší kuchyni vypadat esteticky.
Směs jedlé sody a prostředku na mytí nádobí
Domácí čisticí prostředky si můžeme připravit z jedlé sody a prostředku na mytí nádobí. Tato směs má silné dezinfekční účinky a je skvělá na praní kuchyňských utěrek. Vyplatí se je tímto způsobem pravidelně prát a vaše kuchyňské utěrky budou čistší než kdy jindy.
Převařte vodu, nalijte ji do mísy a po chvíli přidejte jedlou sodu a prostředek na mytí nádobí. Místo toho můžete použít ocet. Nebudeme je muset prát v dlouhém cyklu, jako je cyklus na 90 stupňů. Tím také ušetříme čas.