Používáme ji téměř každý den. Ne vždy se nám ji však podaří dobře vyčistit. Problém spočívá především v nepříjemném zápachu cibule a česneku. Určitě se dozvíte, jak se ho z prkénka na krájení zbavit.
Které prkénko je nejlepší?
Prkénko na krájení je jednou z nejdůležitějších položek v kuchyni. Které je nejlepší vybrat? Existují zastánci dřevěných prkének, jiní dávají přednost plastovým a další volí skleněná.
Poslední jmenované se určitě nejsnáze udržuje v čistotě. Bohužel je však poměrně křehké. Dřevěná prkénka nelze mýt v myčce, ale neriskujeme, že nás mikroplasty z plastového prkénka sežerou. Ať už v kuchyni kraluje jakékoliv prkénko, je třeba o něj řádně pečovat.
Když krájíte cibuli nebo česnek na prkénku, které má intenzivní chuť, těžko se jí zbavíte. Co můžete udělat pro to, aby vaše prkénko přestalo zapáchat? Určitě se podívejte na náš jednoduchý trik.
Konec nepříjemného zápachu z prkénka na krájení
O prkénko na krájení je třeba pečovat, pokud chceme, aby nám v kuchyni dlouho vydrželo. Pokud jde o dřevěná prkénka, nezapomínejte je čas od času naolejovat. Také byste neměli nechávat špinavá prkénka dlouho na stole. Je lepší je hned umýt.
Co lze udělat, abyste se zbavili nepříjemného zápachu? Můžete použít ocet. Je rozhodně lepší než chemické čisticí prostředky. Je zdravotně nezávadný a opravdu účinný.
Ocet zachrání prkénko na krájení
K vyčištění prkénka stačí hadřík namočený v octu. Skvěle odstraňuje nepříjemné pachy. Pomůže také v boji proti bakteriím. Pro ty, kteří nemají rádi vůni octa, máme další návrh.
Kromě octa se k čištění prkénka skvěle hodí pasta z jedlé sody. Jednoduše smíchejte jedlou sodu s trochou vody a pastu naneste. Po několika minutách se vše smyje a prkno bude jako nové.
Již dříve jsme vás informovali o americkém způsobu, jak vysušit všechno nádobí za méně než 5 minut pomocí utěrky.