Home Elektrické spotřebiče Nejdůležitější fakta o fritéze bez tuku. Vyplatí se ji koupit?

Nejdůležitější fakta o fritéze bez tuku. Vyplatí se ji koupit?

by Martin Veselý

Šílenství kolem fritéz na vzduchu je v plném proudu! Stále více uživatelů se přesvědčuje o tom, o kolik je vaření ve fritéze bez tuku jednodušší a rychlejší. Existují však lidé, kteří stále nevidí smysl v nákupu spotřebiče, který je koneckonců tak podobný troubě. Měli byste tedy vsadit na fritézu na vzduchu, nebo byste si do kuchyně neměli pořizovat další spotřebič? Pojďme se dozvědět nejdůležitější fakta o fritéze bez tuku!

Funguje fritéza na vzduchu stejně jako trouba?

Rozdíl mezi bez tukovou fritézou a troubou spočívá v tom, že zajišťuje proudění vzduchu v celém „boxu“, do kterého pokrm vložíte. Horký vzduch proniká i pod potraviny, které jsou umístěny ve speciálním koši s otvory.

Nejdůležitější fakta o fritéze bez tuku. Vyplatí se ji koupit?V závislosti na typu spotřebiče si můžete zvolit teplotu od několika desítek stupňů Celsia (ideální například pro sušení hub nebo ovoce) až po teplotu přes 200 stupňů Celsia (pizza!). Fritézy bez tuku mají také mnoho dalších programů pro různé produkty, různé výkony a dokonce i dvoukomorovou verzi, která umožňuje připravovat dva pokrmy najednou.

Dalším aspektem, který ovlivňuje rozhodnutí pořídit si fritézu, je to, že se ohřeje mnohem rychleji a nad pokrmem máme vždy plnou kontrolu, můžeme ho snadno promíchat, otočit a zkontrolovat – pohodlnější než v troubě. Samotný proces přípravy je také kratší než v tradiční troubě.

Mějte to na paměti, když vaříte ve fritéze bez tuku!

Uživatelé fritézy Aerofryer se postupem času stali zkušenějšími a dělí se o své osvědčené tipy. Co je třeba vědět o pečení ve fritéze airfryer?

Především název „fritéza airfryer bez tuku“ není úplně správný. Ano, v tomto přístroji můžeme připravovat pokrmy, které bychom normálně smažili na tuku, ale másla, olivového oleje ani jiných produktů se zcela nevzdáváme. Používáme ho však mnohem, mnohem méně!

Nejdůležitější fakta o fritéze bez tuku. Vyplatí se ji koupit?Ve fritéze můžeme například připravit mleté placičky bez tuku. Obvykle je smažíme na velkém množství tuku. Ve fritéze stačí řízky lehce zastříknout olejem a jsou připravené k pečení! Vyjdou stejně šťavnaté, na povrchu křupavé a prostě výborné. Koneckonců tuk je nositelem chuti, navíc dodává jídlu zlatavou, lahodnou barvu a zajišťuje, že se nepřichytí k vnitřku fritézy.

Co můžete ve fritéze připravovat bez tuku?

Odpověď: všechno! A celkově to není přehnaná odpověď. Při pohledu na různé příspěvky uživatelů fritézy na vzduchu můžeme říci, že je to skutečně pravda. Ve fritéze na vzduchu můžete uvařit téměř celou večeři, stejně jako upéct koláč nebo bábovku, a pokud chcete, můžete uvařit vejce, nakrájet houby nebo upéct omeletu! Spotřebič stále odhaluje své možnosti a kreativní uživatelé toho využívají. Pokud však nechcete riskovat, že budete sami zkoušet nové kombinace chutí a způsoby vaření, můžete se spolehnout na osvědčené recepty.

Related Articles

Leave a Comment