Věděli jste, že kávové filtry můžete použít nejen k vaření kávy? Prozradíme vám geniální čisticí trik!
Kávové filtry byly vynalezeny na počátku 20. století k oddělení kávové sedliny od kávy, aby se z ní dala připravit čistá a aromatická káva. Často se vyrábějí z papíru nebo látky, přičemž papírové filtry jsou nejběžnější. Existují však i porcelánové filtry, které lze používat opakovaně.
Pokud i vy pijete každé ráno filtrovanou kávu, zajistěte si dostatečnou zásobu filtračních sáčků. Protože není nic nepříjemnějšího, než když zjistíte, že už nemáte žádné kávové filtry, když si chcete udělat ranní kávu.
Zde se dozvíte, proč byste měli mít doma vždy kávové filtry, i když kávu nepijete.
Geniální čisticí trik s použitím kávových filtrů
I když kávu nepijete, měli byste mít ve skříni balení kávových filtrů. Nejenže můžete papírové sáčky použít k vaření kávy, ale můžete je také použít jako skvělý hadr na prach. Kávové filtry se velmi dobře hodí k utírání prachu.
Můžete s nimi otírat citlivé povrchy, protože nepoškrábou. Kávový filtr můžete také použít k odstranění prachu z obrazovek a oken.
Obzvláště obtížné je najít vhodnou utěrku na obrazovky, protože většina z nich zanechává mikroškrábance. Kávové filtry je naopak nedělají. Navíc jsou velmi levné.
Chcete-li odstranit prach, můžete povrch jednoduše otřít kávovými filtry, které snadno odstraní prachové částice. Pokud potřebujete o něco větší plochu, můžete filtr rozstříhat na kousky nůžkami.
Mimochodem, kávové filtry nemusíte vlhčit. Prach přitahují samy o sobě. Kávové filtry jsou stejně jako kávová sedlina biologicky odbouratelné.